vineri, 18 iunie 2010

Apidava - o afacere de familie

Fiind primul nostru articol pe blogul Apidava, ne-am gandit sa va povestim putin despre noi, cum am inceput totul, urmand ca pe viitor sa ne va prezentam cat mai multe informatii utile despre miere si alte produse apiterapeutice, precum si noutatile nostre in materie de produse.

Multe lume atunci cand ne vede mierea pe rafturile marilor magazine din intreaga tara, se gandeste ca probabil e vorba de o afacere mare, cu multi angajati, un flux tehnologic complicat, ceva foarte...industrial.
Nu e deloc asa. In hartii suntem o firma medie, insa in realitate suntem o familie... ceva mai mare. Avem o mana de angajati, care au crescut odata cu noi in firma, majoritatea fiind alaturi de noi chiar de la inceput.

Dl. Victor Mates este cel care a infiintat firma in 1992, fiindca avea cateva familii de albine si un hobby practicat cu pasiune, pasiune care si-a pus-o apoi in slujba acestui micut business, care parea in anii '90 o afacere total ne-profitabila.
Poate tocmai din acest motiv, prea putini au fost dispusi sa investeasca in domeniul mierii, iar si mai putini dupa ce au investit au inteles ca in acest domeniu nu banii fac diferenta, ci calitatea:
calitatea mierii selectate de la furnizori, pastrarea calitatii mierii pe tot parcursul procesului de omogenizare, fluidizare si ambalare, calitatea ambalajelor folosite, si nu in ultimul rand calitatea oamenilor alaturi de care muncesti.

Calitatea mierii depinde in proportie de 90% de calitatea oamenilor care se implica in procesul de productie, incepand de la apicultorii care extrag mierea, pana la cei care ambaleaza si eticheteaza mierea, calitatea ei depinde intr-un totul de acesti oameni.
Asa cum unii apicultori scot o miere groasa si altii fluida, unii scot o miere de salcam curata ca si cristalul, iar altii o amesteca cu rapita, sau alte flori, la fel este si in cazul procesarii mierii pentru ambalare. Calitatea fiecarui sortiment de miere este posibila doar daca oamenii care lucreaza in procesul de productie sunt oameni cu experienta bogata,seriosi, responsabili, oamenii atenti la fiecare detaliu. Oamenii acestia sunt precum diamantele: ii gasesti greu, necesita "slefuire" ca sa ajunga la adevarata valoare, si la sfarsit valoreaza o avere.

Adevarul este ca si la miere, ca la orice alt produs exista "secrete de fabricatie", pe care fiecare producator le are. Insa aceste "secrete" le descopera fiecare dupa multa munca, incercari, teste, care nu se pot face decat prin consecventa, ambitie si munca in echipa cu aceeasi oameni.

Va spunem toate acestea, pentru ca voi clientii nostrii, sa intelegeti ca daca astazi livram miere in toata tara, exportam in tari din Europa, Asia si America, de la o fabricuta din oraselul Blaj, jud. Alba, aceasta este rezultatul unei munci sustinute intens timp de mai bine de 18 ani, munca care ne ofera un avantaj major: acela al experientei in pastrarea calitatii produselor, si al increderii pe care o avem in oamenii cu care lucram.

Increderea noastra vrem sa v-o transmitem si voua, celor care ne consumati produsele, mai ales ca tot voi sunteti si cei care ne dati primul semnal de alarma atunci cand ceva nu merge bine. Pentru ca un om sa-si exprime nemultumirea fata de un anumit produs, trebuie sa aiba incredere ca firma respectiva doreste sa rezolve orice problema aparuta, si ca nu se va lovi de o bariera in comunicare, asa cum se intampla la multe companii, la care te paseaza de la un departament la altul.

Tocmai pentru a ridica o bariera din calea comunicarii intre noi si voi, am decis sa realizam acest blog, unde va asteptam cu drag sa discutam atat lucrurile bune cat si cele mai putin bune, si sa explicam cat mai bine cum anume se produce mierea, care sunt diferentele intre sortimentele de miere, ce proprietati apiterapeutice are mierea si cum anume pot fi folosite produsele apicole pentru a ne imbunatati sanatatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu