luni, 16 august 2010

Specialistii romani in apiterapie ne recomanda tratamentele naturiste pe baza de laptisor de matca si propolis

De curand la stirile Protv a fost prezentat un caz real al unui pacient cu scleroza multipla in placi pe care d-na doctor Cristina Aosan specializata in apifitoterapie il trata de mai multa vreme si imbunatatirile erau clar vizibile.

Nu mai putin de 10.000 de romani sunt diagnosticati cu scleroza in placi, boala pentru care nu exista un tratament 100% eficient. Cercetatorii japonezi au demonstrat ca laptisorul de matca este unul dintre cei mai buni stimulatori ai celulor stem, iar celulele nervoase pot fi regenerate intr-un numar mult mai mare.
"Una dintre paciente, chiar la un an jumate dupa ce a inceput tratamentul, vorbim de o pacienta tanara si aproape de debut, a avut RMN-ul complet curat, nu a mai fost nicio leziune", a declarat Cristina Aoshan, apiterapeut.

Vezi aici un interviu pe larg cu d-na doctor Cristina Aosan.

Diagnosticat la 18 ani cu scleroza in placi, si Tiberiu Bancotan a reusit sa reduca leziunile la marimea unor ace cu gamalie. Medicii i-au administrat laptisor de matca, propolis si l-au intepat cu venin de albine.
"Patru leziuni pe creier si o leziune pe coloana vertebrala. In cateva luni de zile ajunsesem ca partea stanga sa nu o mai simt inclusiv mana stanga imi era paralizata", a spus Tiberiu Bancotan.

Aceste cazuri nu sunt unicate si nu doar aceasta maladie poate fi tratata cu ajutorul apiterapiei.:
- propolisul are un puternic efect antimicrobian, astfel ca tot d-na Aosan ne-a pus la dispozitie o reteta testata impotriva pneumoniei. Existǎ studii de laborator facute pe animale care au demonstrat eficienţa propolisului împotriva virusului gripal. În acelaşi timp propolisul este un foarte bun reglator al imunitǎţii.
- Un alt remediu apicol cu excelente efecte antivirale este lǎptişorul de matcǎ. În plus el ridicǎ repede imunitatea şi nivelul energetic general al organismului. Cel mai util este lǎptişorul crud (desi nu are un gust foarte placut), care în situaţii acute severe se poate administra în doze de 2-4 g de 2-3 ori pe zi. În situaţii mai simple, ajung 2-3 g/zi, pentru
câteva zile. Gasiti detalii despre laptisorul de matca pe www.despremiere.blogspot.com

Ceea ce trebuie neaparat retinut este ca la noi in tara exista medici cu competente in apifitoterapie foarte buni, doar ca nu prea au ocazia sa fie promovati, desi tratamentele recomandate de ei ne-ar putea feri sa ajungem pe masa de operatie, sau sa indopam organismul cu diferite substante cu efecte negative demonstrate.

Astfel pe site-ul www.apiterapie.ro puteti verifica lista cu medici apiterapeuti din fiecare judet.
Intradevar Romania are o veche traditie in apiterapie, la noi fiind realizat in per 1970-1980 un Complex Apicol unic in lume, la vremea respectiva cuprinzand: Combinatul Apicol, Institutul de Cercetare pentru Apicultura, Liceul Apicol precum si Institutul International de Tehnologie si Economie Apicola.

Acestea au fost premisele care au stat la baza dezvoltarii apiterapiei la noi in tara, si ar fi pacat sa nu profitam de acesti specialisti care se afla la noi in tara si pentru care strainii platesc bani grei ca sa-i importe.

Un comentariu:

  1. Foarte adevarat ce ai spus tu aici. Aici e un blog care completeaza ce ai spus tu. http://desprealbine.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere