joi, 31 martie 2011

Sarbatoarea Mierii Blaj 24-25 Martie 2011

Pentru cei care au fost prezenti la targ, dar mai ales pentru cei care nu au fost, m-am straduit sa fac in asa fel incat sa va ofer cateva poze sugestive pentru acest eveniment deosebit de la Blaj, cu adevar o "Sarbatoare", nu doar un simplu targ apicol.

VEZI AICI POZE SARBATOAREA MIERII BLAJ 2011


Targul a fost cu siguranta cel mai mare targ apicol din Romania la ora actuala, cu cel mai mare numar de expozanti si vizitatori. Joi 24.03.2011 au fost estimati aprox. 8.000 de vizitatori in targ, ceea ce nu poate fi decat un motiv de mandrie pentru noi ca si organizatori, si un motiv de multumire pentru expozantii care si-au comercializat marfa in cadrul targului.

Aflat la a 4-a editie la Blaj, targul a avut vizitatori de seama atat din tara cat si din strainatate, majoritatea din domeniul apicol, dar si invitati speciali din partea oficialitatilor.
Ne-au onorat cu prezenta la targ:
- dl.Valeriu Tabara, Ministrul Agriculturii
- dl. Ion Dumitrel, Presedintele Consiliului Judetean Alba
- dl. Ghe. Valentin Rotar, Primarul Municipiului Blaj
- dna Dana Chirca - reprez. Ministerul Agriculturii, resp. "Programul National Apicol"
- dna. Cornelia Surlea - reprez. APIA
- dl. Cristinel SONEA - reprez. ANARZ
- d-na Carmen Morariu - director OJ / APDRP

Nume mari din domeniul Apicol:
- dl Dobre Gheorghe - Federatia Asociatiilor Apicole din Romania-ROMAPIS
- dl. Dobre Traian - firma Tremot
- dl Ioan FETEA - ACA Romania
- dl. dr. Cristina Mateescu - director I.C.D.A. - Bucuresti
- dl Ganea Silviu- firma Fileomera
- dl Iordache - Revista Apicola
- dl. Apostolescu Mihai - Asoc. Apicola "Valea Prahovei"
- dl. Togan - reprez. Asoc. "Apis Tomitana Dacica"
- dl ing Popescu Ioan - un mare apicultor si un specialist in Cresterea Albinelor, si eficientizarea unei stupine de mari dimensiuni
Probabil mai sunt si altii care nu i-am mentionat eu aici, dar va rog sa-i mentionati d-voastra la comentarii ca sa ma ajutati.

Trebuie sa mai adaugam ca ne-am bucurat sa o avem printre noi pe o mare doamna a muzicii populare: d-na Veta Biris, care nu doar ca ne-a incantat la Cina Festiva cu muzica ei, dar le-a oferit si celor prezenti la targ Joi 24.03.2011, cate un autograf in cadrul lansarii cartii autobiografice intitulata "Cantecul Vietii" - scrisa de finul ei dl Ion Moldovan.

Asocierea Sarbatorii Mierii de la Blaj cu d-na Veta Biris, nu e intamplatoare, ea fiind o mare consumatoare de produse apicole, si pentru cei care nu stiu, dansa s-a nascut si locuieste in satul Capalna, la 20km de Blaj, iar noi ne propunem in fiecare an sa promovam in cadrul targului nu doar produsele apicole, ci si valorile culturale din zona Blajului cu care ne mandrim. Tot programul artistic desfasurat pe parcursul celor 2 zile de Targ a fost sustinut in exclusivitate de artisti din Blaj si imprejurimi.

Impresii de la Targul Mierii de la Blaj gasiti cele mai multe pe forumurile de stuparit:

- www.forum.apiardeal.ro gasiti 4 pagini de comentarii
- www.stuparitul.3xforum.ro gasiti 2 pagini de comentarii si impresii

Parerea noastra este ca targul a fost unul de succes datorita in primul rand apicultorilor care au raspuns si anul acesta, ca si in anii precedenti invitatiei noastre de a participa la "Sarbatoarea Mierii de la Blaj".

Organizarea a insemnat o munca fff dificila si epuizanta (ca sa nu spun mai multe....), si din pacate, chiar si asa, cu toata munca si efortul depus de noi, impreuna cu Primaria Blaj, targul a fost putin dezorganizat si unii dintre expozanti si-au aratat nemultumirea...fiecare in felul lui.

Le-am dat dreptate celor care s-au plans de "proasta organizare" si am simitit acut lipsa de inca vre-o 2-3 persoane implicati in organizare....dar astia am fost: o mana de oamenii, care ne-am muncit pana la epuizare...mai mult noi nu am putut.

Celor care au stiut sa ne inteleaga si sa ne aprecieze le multumim din suflet, iar celor care ne-au tratat... cu mai putin respect, ii invit sa organizeze ei un targ de asemenea amploare, cu atat de multi vizitatori si expozanti, cu atat de multe activitati artistice, intr-un oras micut ca Blajul - cu posibilitati limitate de cazare, si noi o sa mergem cu placere la ei.

Va invit pe toti cei care doriti sa va spuneti impresiile si comentariile si aici....ca sa ne bucuram si noi, organizatorii de "micile barfe" de dupa targ, si mai ales sa tinem cont de eventualele sugestii pentru la anul...cine stie poate gasim si doritori care sa ne ajute cu o mai buna organizare.

Le urez apicultorilor sa aiba parte in cules de aceeasi vreme de care am avut noi parte la Blaj, la Sarbatoarea Mierii.

2 comentarii:

  1. La Targul Verde de la Cora Cluj-Napoca(8-10 aprilie) participati?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu o sa fim prezenti direct, dar toata gama de Specialitati cu Miere o veti gasi la Standul firmei OLIVO.
    In afara perioadei de Targ, puteti gasi toata gama noastra de produse in magazinul Casa Bio de pe Strada Republicii nr.5, Cluj Napoca.

    RăspundețiȘtergere